Betonüzem

A beton a mai építőipar egyik legalapvetőbb alapanyaga. Könnyű felhasználhatósága és alakíthatósága miatt szinte bárhol felhasználható az épületek alapjától a födém és tetőszerkezetig.

Telepünkön a beton alapanyagú építőanyag forgalmazása mellett 2009 óta friss készbeton gyártással is foglalkozunk. Üzemünket 2018-ban cseréltük egy új, modern, számítógép vezérlésű keverőüzemre. Ennek méretét úgy választottuk meg, hogy a legszélesebb mennyiségi igényeket tudjuk kiszolgálni, így nálunk egészen kis mennyiségtől rendelhet betont.

Az évek alatt remek kapcsolatot alakítottunk ki más transzportbeton szállítókkal és betonpumpálást vállaló cégekkel, így nemcsak saját autóink állnak megrendelőink szolgálatára. Vállaljuk földnedves készbeton helyszínre szállítását, mixeres transzportbeton kiszállítását és szükség esetén betonpumpát is biztosítunk. A betonrendeléseket kezelő és a szállítást szervező kolléganőnk több éves tapasztalattal rendelkezik e téren. Remek kapcsolatot tart fenn Partnereinkkel és a kiszállítást végző kollégákkal egyaránt.

A betonüzemben felhasznált sódert és osztályozott anyagokat saját kamionjaink szállítják be. A cement a horvátországi Nasicéből származik, ahova szintén saját kamionnal járunk. Így biztosítani tudjuk, hogy mindig elérhető legyen bármilyen betonminőség, amire megrendelőinknek szüksége lehet. Az aktuális jogszabályi előírásoknak megfelelően az általunk előállított betont bevizsgáltatjuk, a minőségbiztosítási ellenőrzéseken mindig megfelelünk.

Betonválasztási segédlet
Ha nem tudja, vagy csak kétségei vannak, hogy milyen típusú és minőségű beton is lenne Önnek a legideálisabb választás, olvassa el az alábbi betonválasztási segédletet, melyet laikusok számára állítottunk össze.

Betontípusok minőség szerint:
Ez határozza meg, hogy az adott beton milyen kötési tulajdonságokkal, erősséggel rendelkezik. Statikailag nézve ez a szám a beton nyomószilárdsága N/mm2-ben megadva. Ezt figyelembe véve határozható meg egy felhasználási helyhez leginkább megfelelő betonminőség.

 • C8/10: a legkevesebb cementet tartalmazó betonminőség. Feltöltésekre, útalapnak, szerelőbetonnak alkalmas.
 • C12/16: az egyik legnépszerűbb minőség. Zsaluelemek kitöltésére, kerti szegélykövek ágyazására, kerítéslapnak, beltéri munkálatokra, aljzatbetonba alkalmas. Ez a minőség már pumpálható konzisztenciában is elérhető.
 • C16/20: Sokrétűen felhasználható minőség, leggyakrabb házilag kevert betontípus. Alkalmas sávalapok, pontalapok, lemezalapok készítésére.
 • C20/25: Ez a minőség már kikötve fagyálló, így alkalmas kültéri alkalmazásra is. Készíthető belőle autóbeálló és járda, vasalt szerkezetek jellemző alapanyaga.
 • C25/30: Emelt minőségű készbeton, mely jellemzően fagyálló járdák, folyókák, lábazatok, lépcsők, vasalt gerendák és oszlopok készítésére használható.
 • C30/35: Magas minőségű, kimondottan sok cementet tartalmazó minőség. Nagy igénybevételű felhasználási helyekre ajánlott.

Betontípusok konzisztencia szerint:
A konzisztencia a beton állagát takarja. Üzemünkben három fő fajtát különítünk el: földnedves, mixeres és pumpálható.

 • Földnedves készbeton: Más néven földszáraz. Jelölése: F1. Kevés víz hozzáadásával készül, platós autóval szállítható beton. Kiszállítást követően vízzel átkeverendő. Bedolgozási ideje (időjárási viszonyoktól függően) 1,5-2 óra.
 • Mixeres készbeton: Jelölése: F2. Kissé képlékeny, mixerautóval szállítható, azonnali eldolgozást igénylő transzportbeton. Előnye, hogy azonnal bedolgozható a helyszínen, a mixerből közvetlenül a felhasználási helyre üríthető.
 • Pumpálható készbeton: Képlékeny, híg állagú, mixerautóval szállítható és pumpálható speciális betonminőség. Akkor ajánljuk, ha a felhasználási hely mixerrel nem megközelíthető a terepviszonyok vagy az épület magassága miatt.

Betontípusok szemcseméret szerint:
A szemcseméretet az alapanyagként felhasznált folyamkavics szemcsemérete adja. A szemcseméret befolyással van a beton minőségére és felhasználhatóságára is.
A 0-4 szemcseméretű betonok speciális neve az esztrich. Ezeket telepünkön csak zsákos kiszerelésben árusítjuk, keverni nem tudjuk.
A 8-as szemcseméretű beton ajánlott padlófűtéshez, vagy vékonyan terítendő aljzatokhoz. Ezt a betontípust osztályozott anyagból keverjük, így biztosítva, hogy nagyobb kavicsok nem kerülnek a keverékbe.
A 16-os szemcseméret a legtöbb felhasználási helyre alkalmas, remek bedolgozhatóságú beton keverhető belőle. Üzemünkben ezzel a szemcsemérettel dolgozunk, bármely betonminőség esetén elérhető.
A 24-es és 32-es nagyobb szemcseméretekkel szintén találkozhatunk, de üzemünkben ilyen anyagokból nem keverünk betont.

Betontípusok környezeti osztályozás szerint:
A jelenleg hatályban lévő beton jelölés utolsó eleme, mely a beton ellenállóságáról ad információt. Ezt a betonba kevert cement tulajdonságai és a hozzáadott adalékanyagok befolyásolhatják. A környezeti besorolás nem választható tényező. Az üzem részére kidolgozott és alkalmazott receptúrák pontosan behatárolják az egyes betonminőségek környezeti besorolását, amin később nem lehet változtatni.
Tájékoztatásként az alábbiakban olvashatják, hogy az egyes jelölések mit takarnak, ugyanakkor ezek inkább a szakembereknek fontos információkat takarnak.

 • „XN(H)”: nem ellenálló a víznyomásnak, savaknak, fagyásnak
 • „XF”: fagyálló
 • „XA”: kémiai korróziónak ellenálló
 • „XV”: víznyomásnak ellenálló
 • „XK”: kopásnak ellenálló
 • „XC”: karbonátosodásnak ellenálló
 • „XD”: klorid hatásnak ellenálló

Ajánlatkérés

Amennyiben készbetonra van szüksége, használja az alábbi ajánlatkérő űrlapot! Ha több minőségre vagy egy projektre szeretne ajánlatot kérni, használja a Kapcsolatok menüpontban található űrlapot, ahol kiírás feltöltésére is lehetősége van.

A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.